1 Mayıs'ta Alanlardaydık!!!

1 Mayıs’ta Alanlardaydık!!!

1 MAYIS’TA ALANLARDAYDIK!!!

1 Mayıs Emek ve Dayannışma Günü anma ve kutlamaları için Türkiye Dok Gemi İş Sendikası olarak Çanakale ve İstanbul meydanlarındaydık.

Türk-İş Konfederasyonumuzun kararı neticesinde Çanakkale’de düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına Türk-İş’e bağlı sendikaların 10 binlerce üyesi akın etti. Emekçi arkadaşlarımız bu özel ve güzel günlerini en iyi şekilde hiçbir taşkınlığa mahal vermeden kutladılar. Türk-İş’mizin değerli başkanı Ergün Atalay Çanakkale’de yaptığı konuşmada şu hususlara değindi;

– Türk-İş’in bu sene 1 Mayıs’ı bir alanda kutlaması lazımdı. Her gün ortalama 6 şehidimizin geldiği ülkemizde şu anda Çanakkale Savaşı halen devam ediyor. Katiler bugün 3 askerimizi şehit ettiler. Bugün Gaziantep’te polislerimizi şehit ettiler. Vatan yoksa, ülke yoksa sendika da parti de dernek de oda da yok, yaşamak yok. Onun için buradan Türkiye’ye sesleniyorum, hainlere sesleniyorum, onun ağababalarına sesleniyorum; aklınızı başınıza alın. Bundan 101 yıl önce yokluklarla, noksanlıklarla savaş yapan dedelerimiz karşıdaki alanlarda yatıyor. Ülkemizi karıştırmayın, ülkemizi bölmeye gayret etmeyin. Bundan 100 sene evvel dedelerimiz buna fırsat vermedi, imkan vermedi. Biz vermeyiz, Türk-İş’in üyeleri vermez, ailelerimiz vermez. Kafamızı da kellemizi de veririz bu ülke için.”

Atalay, Çanakkale’de olağanüstü bir kalabalıkla, “inadına” alanlarda olduklarını dile getirdi.

Ülkenin değişik bölgelerinden Çanakkale’ye 550’yi aşkın otobüsle geldiklerini ifade eden Atalay, “Terör olduğu zaman, sıkıntılarımız, problemlerimiz var, 10. sıraya itiliyor. Derdimizi, sıkıntımızı anlatamıyoruz. Terör en büyük sıkıntıyı, en büyük kötülüğü işçiye, emekliye, işsize, öğrenciye, bu cennet vatana veriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Taşeron çalışma sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Atalay, “Bu arkadaşlarımız memur mu, sözleşmeli mi olacak belli değil. 4’lerden yorulduk. Ya işçi olur ya memur olur. 4-C, 4-B, 4-A bundan vazgeçmek lazım. Taşerondaki arkadaşlarımızın tamamının kadroya alınıp tamamının işçi sendikalarına üye olması lazım.” açıklamasında bulundu.

Türk-İş’in 1 Mayıs için bir diğer adresi İstanbul Taksim’di. Türk-İş Genel Sekreteri Pevrül Kavlak ve yanındaki heyet önce kazancı yokuşuna karafil bıraktı ve ardından basın açıklaması yapıldı. Pevrül Kavlak’ın basın açıklamasının satır başları şu şekildedir;

Kavlak, Türkiye’de alçakça işlenen cinayetlerin aydınlatılmasını, Türkiye’nin aydınlık geleceğine sıkılmış kurşunların, patlayan bombaların son bulmasını istediklerini ifade ederek, “Haklarımızı özgürce kullandığımız, bayramımızı özgürce kutladığımız bir ülkede yaşamak istiyoruz. İnsan gibi çalışıp, insanca yaşamak istiyoruz.” dedi.

Kavlak, buradaki açıklamasında da 1 Mayıs’ın işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu, yoksulluğa, sömürüye, adaletsizliğe, sendikasızlaştırmaya karşı emekçilerin sesini yükselttiği bir gün olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir*